Endringer i domeneinformasjon

Gjøre endringer i domenenavn

Noen endringer kan du gjøre selv, mens andre må vi som registrar gjøre for deg. Her er en liten oversikt over hvordan du får utført en del vanlige endringer.

Endringer i navnetjenesten (for eksempel peke domenet til en annen webserver eller en annen e-postserver) kan du som regel gjøre selv i kontrollpanelet for ditt domene.

Merk at endringer av pekere påvirker tjenestene som er tilknyttet domenenavnet. Endrer du for eksempel e-postpekeren (MX), vil ikke mail lenger bli levert til den mailserveren du bruker i dag, men til den nye adressen du legger inn.

Merk også at DNS-endringer tar tid. Selv om endringen er aktiv i våre systemer øyeblikkelig, kan det ta opptil 24 timer før endringen er synlig andre steder på internett.

Er du usikker på hvordan du skal gjøre en DNS-endring, eller om det er trygt å endre slik du har tenkt, kan du be oss om å utføre endringen i stedet. Merk at planlagte DNS-endringer (endringer som skal være aktive på et bestemt tidspunkt) bør meldes minst 2 arbeidsdager før, slik at vi rekker å sette ned TTL (replikeringsfrekvensen) i forkant av endringen.

Endre adresse på domeneabonnent

Endring av postadresse, telefonnummer og/eller e-postadresse som er registrert på et domene må meldes skriftlig til kundeservice på e-post eller ved bruk av skjemaet nedenfor. Merk at det ikke automatisk utføres en endring av domeneinformasjonen når du melder endring av fakturaadresse, du må spesifikt be om endring av domeneinformasjonen.

Endre eier av et domenenavn

Dersom du skal endre eier av et domenenavn, må det sendes inn erklæringer for eierskifte. Ta kontakt med kundeservice for å få tilsendt erklæringer. Merk at overføringserklæring for norske .no-domener alltid må signeres av den som står oppført som administrativ kontakt for domenet i dag. Dersom denne ikke lenger jobber i organisasjonen, må ny kontaktperson signere ny egenerklæring på vegne av nåværende eier før overføring kan skje.

OBS: Merk at endring av eier er en gebyrbelagt tjeneste. Se prislisten for priser.

Bruk dette skjemaet for å endre adresseinformasjonen tilknyttet et domenenavn. Merk at skjemaet ikke kan brukes for bytte av eier.